iittala indai

Kaip suteikti patiekalams estetiškumo?

Nesvarbu, ar rengiate vakarienę, ar šeimos susibūrimą, norite, kad jūsų pristatomas maistas atrodytų ir būtų skanus. Tinkamai patiektas maistas tuo pačiu metu vilioja regėjimo, uoslės ir skonio pojūčius, todėl jūsų maisto išvaizda yra tokia pat svarbi, kaip ir skonis. Daugeliui trokštančių namų šefų lengva padaryti, kad maistas būtų skanus.

Patiekalų išdėliojimas ir patiekimas su garnyrais ir ypatingais elementais, kad jis taip pat atrodytų skaniai, yra ta sritis, kuri pasirodo esanti pati sunkiausia. Svarbu pažymėti, kad jūs neprivalote būti profesionaliai apmokytas virėjas, kad galėtumėte gaminti maistą namuose kaip vienas.

Jei žinote patarimus ir gudrybes, tinkamai paduoti maistą, kad atrodytų, jog jį paruošė geriausias šefas. Atlikite šiuos 3 veiksmus, kad suteiktumėte savo patiekalams reikalingą estetinę išvaizdą.

Pasirinkite tobulas lėkštes

Lėkštės, kuriose pasirenkate patiekti maistą, yra tokios pat svarbios kaip ir pats maistas. Laikykite save menininku, o tuščia lėkštė yra jūsų drobė, o ingredientai – priemonė. Dauguma šefų nori naudoti iittala indus, kurie leidžia išsiskirti maisto spalva ir tekstūra. Dramblio kaulo spalvos arba šviesios spalvos indai taip pat puikiai tinka naudoti.

Tačiau lėkštės su ryškiomis spalvomis ar raštais gali panaikinti maisto detales ir vizualinį susidomėjimą. Vis dėlto, kai jaučiatės patogiau, galite pradėti eksperimentuoti su įvairių tipų lėkštėmis, nes tamsios spalvos lėkštės kartais gali sukurti ryškų kontrastą jūsų maistui. Jūsų lėkščių dydis ir forma taip pat yra labai svarbūs.

Indai turi būti tinkamo dydžio, kad jūsų porcijos neatrodytų mažos ir kiekvienas ingredientas ar maisto produktas išsiskirtų. Norite uždengti didžiąją dalį vietos lėkštėje, o taip pat palikti šiek tiek baltos vietos. Lėkštės kraštelį galite įsivaizduoti kaip rėmą, kurio viduje susidėliosite maistą. Taip pat norite būti tikri, kad jūsų lėkštės yra tinkamos formos.

Baigdami patiekalą su skysčiu, pavyzdžiui, padažu ar sultiniu, jūsų lėkštėje ar dubenyje turi būti pakankamai vietos, kad jis neišsilietų. Patiekiant šaltus ar šaldytus patiekalus, jūsų lėkštės taip pat turi būti šaltos. Pasiekite tai, prieš dengdami indus bent valandai į šaldytuvą arba šaldiklį. Lėkštės temperatūra turi įtakos ir jūsų maisto išvaizdai, ir skoniui.

Planuokite iš anksto, ruoškitės ir organizuokite

Daugumoje dalykų gyvenime pasiruošimas yra raktas į sėkmę – tas pats pasakytina ir apie maisto ruošimą ir padavimą vakarienei. Iš anksto paruošę savo receptą, virtuvės įrankius ir ingredientus bei išlaikę aiškią darbo vietą vėliau sutaupysite daug laiko ir streso. Prisiminkite:

Užsirašykite kiekvieną žingsnį: valgio ruošimas iš anksto gali būti labai malonus, kai tai darote su mėgstama muzika fone, pasirinktu atpalaiduojančiu gėrimu ar net su partneriu. Naudinga užsirašyti kiekvieną žingsnį, kurio reikia norint sukurti patiekalą, į kurį gali būti įtraukta viskas, pradedant įrankiais ir indais ir baigiant ingredientais. Būtinai surašykite ingredientus eilės tvarka, kad nepamirštumėte vieno. Paprastai geriausias yra ranka parašytas sąrašas – sekti receptą iš telefono gali būti sunku, nes skaitydami mažą tekstą ir slinkdami galite lengvai praleisti žingsnį.

Turėkite tinkamus įrankius: turėti tinkamus virtuvės įrankius yra taip pat svarbu, kaip ir tinkamus ingredientus. Tai apima viską nuo puodų, keptuvių, dubenėlių ir indų iki tų būtiniausių daiktų, kuriuos lengva pamiršti, pavyzdžiui, pergamentinį popierių ir foliją. Tokie daiktai, kaip suspaudžiami buteliai, skirti puikiai apšlakstyti ar papuošti jūsų patiekalą, ir ilgi pincetai smulkesniems ir plonesniems patiekalams sutvarkyti, yra būtini bet kuriam namų virėjui. Kitos naudingos priemonės yra teptukai, spiralės formuojantys įrankiai, samčiai, žnyplės ir švarūs virtuviniai rankšluosčiai. Įsitikinkite, kad jūsų įrankiai yra tvarkingi, o peiliai yra tinkamai pagaląsti.

Eksperimentuokite su spalva ir tekstūra

Maišydami ir derindami spalvas bei tekstūras, jūsų maistas pagerins jo išvaizdą ir skonį. Apsvarstykite galimybę naudoti papildomas spalvas tiek ingredientams, tiek stalo dekoravimui. Naudojamų padėklų ir servetėlių tekstūrų ir spalvų maišymas taip pat gali papildyti maistą. Pavyzdžiui, patiekdami patiekalą su daug žalios spalvos, apsvarstykite galimybę jį derinti su kažkuo raudonu ar net patiekti šalia raudonų servetėlių.

Vakarienė taip pat yra puiki proga pristatyti įdomių, ryškių spalvų ir tekstūrų stalo įrankius ir medžiagines servetėles. Ryškių spalvų maistas džiugina akį. Rinkitės patiekalus su ingredientais, kurie gražiai atrodo kartu, ir stenkitės vengti tos pačios spalvų schemos maisto. Įtraukę į savo receptus ryškių daržovių, kitaip nuobodu patiekalą galite suteikti ryškumo. Šiandien daugelis daržovių, tokių kaip bulvės, morkos ir žiediniai kopūstai, yra net įvairių paryškintų spalvų. Sudedamųjų dalių paruošimo būdas taip pat turi įtakos jų spalvai, todėl išdėlioti jie atrodo įdomiau.

Pabaigai

Visada pagardinkite patiekalą prieš patiekdami, nes tai padeda išlaikyti patiekalo šviežumą ir skonį. Sudedamosios dalys, tokios kaip aliejus ar druska, gali paskatinti maistą iškepti, ištirpti arba sustingti, jei įdedama per anksti. Jei jūsų maistas pradeda išdžiūti prieš patiekiant, apšlakstykite jį aliejaus arba vandens. Laikui bėgant įgausite daugiau pasitikėjimo savimi ir pradėsite panaudoti įgytus įgūdžius bei vaizduotę kurdami savo dengimo šedevrus.

Šaltinis: minimalist-store.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *