Bongai ir kaljanai: įdomūs faktai apie šias rūkymo priemones

Gali pasirodyti, kad bongai ir kaljanai išėję iš mados, nes šiandieninę rinką yra užkariavę kiti gan populiarūs rūkymo prietaisai, tokie kaip elektroninės cigaretės ir panašūs dalykai. Tačiau taip gali pasirodyti tik iš pirmo žvilgsnio. Kaip parodė atlikti tyrimai, šios dvi priemonės tikrai nepaleidžia pirmaujančių pozicijų, kuriomis rūkoma įvairių vakarėlių metu.

Kodėl bongai ir kaljanai yra vis dar populiarūs?

Nors šios rūkymo priemonės buvo išrastos dar neatmenamais laikais, bet jos lieka populiarios ir šiomis dienomis. Aišku, jos kardinaliai pasikeitė nuo savo pradinių šaknų, bet rūkymo principas išliko labai panašus. Šie rūkymo būdai labai populiarus įvairiuose jaunimo pasilinksminimo vakarėliuose, nes tai nėra kasdienė pramoga, kuria galima mėgautis bet kur ir bet kada. Jam reikalingas ne mažas pasiruošimo procesas, kuris reikalauja specifinių žinių. Bongai ir kaljanai yra taip pat populiarūs, nes tai yra raminantis būdas, tinkantis ne tik vakarėlio metu, bet ir leidžiant laiką namuose.

Ar bongų ir kaljanų rūkymas yra skirtingas?

Žvelgiant iš vienos pusės, galima atsakyti, kad taip, jie yra skirtingi, bet žiūrint kitu kampu, galima pasakyti, kad jie yra labai panašūs. Norint rūkyti kaljaną, jam reikia ilgesnio pasiruošimo, kurio nereikalauja bongo rūkymas. Kaljaną reikia sudėti iš skirtingų dalių, o bongą sudaro tik viena detalė. Tačiau jų rūkymo principas yra labai panašus, į juos abu turi būti pilamas vanduo ar kitas pasirinktas skystis, kuris leidžia mėgautis puikiu dūmu. Be to, kaljaną gali rūkyti keli žmonės iš karto, jai tam yra sudarytos tinkamos sąlygos, tai yra kaljanas turi kelias rūkymo žarnas. O rūkyti bongo keliems žmonėms nepavyks, nes jis skirtas tik individualiam rūkymui. Aišku, juo galima naudotis ir keliems žmonėms, sukant ratu ir įkvepiant po norimą dūmo kiekį.

Bongų ir kaljanų priežiūra

Praktiškai šių dviejų prietaisų priežiūra yra labai panaši, aišku, galbūt kaljanas reikalauja daugiau dėmesio, nes jo struktūra yra sudėtingesnė. Bet abu rūkymo prietaisus, po kiekvieno rūkymo seanso reikėtų švariai išplauti tekančiu vandeniu ir būtinai gerai išdžiovinti, kad viduje neatsirastų pelėsis. Kad būtų lengviau išplauti visus sunkiau prieinamus kampus, galima naudoti specialias kempinėles ar šepetukus, kurie palengvins jų valymą. Jeigu bongas ar kaljanas nebuvo naudojamas ilgą laiką, prieš jų naudojimą vertėtų juos perplauti, kad susikaupusios dulkės nepakenktų jų rūkymui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *